Oksidatif stresi azaltmak
Sıcaklık stresi sırasında kan akışı periferik dokulara kaydığında, bağırsaklar da dahil olmak üzere iç organlar oksidatif strese maruz kalır. Antioksidanları ve ozmolitleri beslemek bu sorunu azaltabilir. Ancak kullanılan antioksidan kaynakların oksidatif strese neden olan serbest radikalleri nötralize etme potansiyelinin güçlü olması gerekir. E vitamini tipik olarak ısı stresi sırasında hayvan diyetlerinde kullanılır, ancak nispeten daha az etkiye sahiptir ve yalnızca bir lipid ortamında çalışır. Polifenoller, ısı stresi koşulları sırasında GIT'de ve vücutta oluşan serbest radikallere karşı güçlü etkiler oluşturabilen doğal maddeler olarak kabul edilir. En etkili polifenollerin biyoyararlanımı daha yüksektir ve hem lipid hem de su bazlı dokularda aktiftir. Trouw Nutrition, güçlü antioksidan özelliklere sahip biyolojik olarak kullanılabilirliği yüksek polifenollerden oluşan bir yem katkı maddesi olan AOmix'i geliştirdi.