Sıcaklık Stressi Programı

Untitled design (79).png

İklim değişikliği, tüm dünyada hayvan sağlığını ve performansını etkileyen gerçek anlamda küresel bir sorun haline geliyor. Isı stresini azaltmak için önleyici stratejiler esastır. Selko'nun Isı Stresi Programı ile ısı stresi koşullarında hayvan üretimini üç şekilde destekleyebilen yem katkı stratejileri sunuyoruz: oksidatif stresi azaltmak, Ozmotik değişiklikler ve bağırsak sağlığını ve işlevini optimize etmek.

Selko ürünlerini yakından inceleyin

Sıcaklık stresi, bağırsak sağlığını ve hayvan performansını korumaya yönelik global bir zorluktur

Küresel iklim değişikliklerinin hayvansal üretim üzerinde etkisi vardır. Isı stresinin yalnızca belirli bölgeler için bir sorun olduğu yerlerde, günümüzde ılıman iklime sahip alanlar da etkilenmektedir. Sıcaklık nem indeksinin hayvanların konfor eşiğini aştığı gün sayısı arttıkça, ısı stresi dünya çapında hayvansal üretimde en önemli çevresel stres faktörlerinden biri haline geldi.

Sıcaklık stresi, bir hayvanın ısı kazancı, yayabileceği ısıyı aştığında ortaya çıkar. Hızlı büyüme için seçilen modern üretim hayvanları, ısı stresine daha duyarlıdır ve olumsuz etkiler arasında azalan üretkenlik, bulaşıcı hastalıklara yatkınlık ve daha yüksek ölüm oranı sayılabilir. 2003 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ısı stresinin yıllık olarak küresel tarım üreticilerine 150 milyar dolardan fazlaya mal olduğu tahmin ediliyor. Ancak, bu kayıplar sadece ısı stresinin doğrudan ilişkili olumsuz etkilerini açıklıyor - gecikmiş sonuçları ölçmek daha zor olabilir.

Selko'nun sıcaklık stresi programı, sıcaklık stresi koşullarında hayvansal üretimi destekleyebilecek yem katkı stratejileri üç şekilde sunar.

Selko'nun Sıcaklık Stressi Programı

  • Oksidatif stresi azaltmak

    Sıcaklık stresi sırasında kan akışı periferik dokulara kaydığında, bağırsaklar da dahil olmak üzere iç organlar oksidatif strese maruz kalır. Antioksidanları ve ozmolitleri beslemek bu sorunu azaltabilir. Ancak kullanılan antioksidan kaynakların oksidatif strese neden olan serbest radikalleri nötralize etme potansiyelinin güçlü olması gerekir. E vitamini tipik olarak ısı stresi sırasında hayvan diyetlerinde kullanılır, ancak nispeten daha az etkiye sahiptir ve yalnızca bir lipid ortamında çalışır. Polifenoller, ısı stresi koşulları sırasında GIT'de ve vücutta oluşan serbest radikallere karşı güçlü etkiler oluşturabilen doğal maddeler olarak kabul edilir. En etkili polifenollerin biyoyararlanımı daha yüksektir ve hem lipid hem de su bazlı dokularda aktiftir. Trouw Nutrition, güçlü antioksidan özelliklere sahip biyolojik olarak kullanılabilirliği yüksek polifenollerden oluşan bir yem katkı maddesi olan AOmix'i geliştirdi.

  • Ozmotik değişiklikler:

    Düşük performans, sıcaklık stresi sırasında önemli bir zorluk olduğundan, sıcak mevsimler başlamadan önce takviye için ozmoregülatörlerin kullanılması önerilir. Osmoregülatör müdahaleler, bağırsak epitel hücrelerinin parçalanmasını hafifletir ve ısı stresinin villus yüksekliği üzerindeki olumsuz etkilerini önler, böylece bağırsağın optimal besin alımı kapasitesini korur. Trouw Nutrition'ın TNIbetain ürünü, ısı stresini azaltmaya ve performansı artırmaya yardımcı olabilecek, kanıtlanmış ve etkili bir ozmoregülatördür.

  • Bağırsak sağlığını ve işlevini optimize etme:

    Sıcaklık stresi bağırsak sağlığına ve işlevselliğine zarar verir. Araştırmalar, sıcaklık stresine maruz kalan hayvanların bağırsak duvarına artan bağışıklık hücresi sızmasını göstermiştir. Bunun nedeni muhtemelen bağırsak bariyeri bütünlüğünün kaybı ve inflamatuar yanıtı tetikleyen patojenlerin, bakteriyel bileşiklerin ve küçük parçacıkların yer değiştirmesidir. Uzun süreli ısı stresi, kommensal bakteriler ve bağışıklık sistemi arasındaki dengeyi sağlamak için ince bağırsakta bir mekanizmayı harekete geçirebilir. Presan, bağırsak mikrobiyotasını stabilize etmeye, bağırsak bariyer bütünlüğünü güçlendirmeye ve ısı stresi sırasında bağırsak sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Bu, kontrol gruplarına kıyasla kilo alımını ve bağırsak bariyer fonksiyonunu etkiler. Trouw Nutrition, sıcaklık stresinin altında yatan mekanizmaları anlamak ve etkili yönetim ve beslenme yaklaşımları geliştirmek için araştırmalara yatırım yapmaktadır.

     

Serbest radikalleri ve oksidatif stresi ele almak

Sıcaklık stresi yaşayan çiftlik hayvanları için ilk hasar noktası oksidatif stres ve serbest radikallerin oluşumudur. Yemdeki antioksidanlar, serbest radikalleri temizleyerek (yakalayarak) çiftlik hayvanlarının potansiyel hasarı hafifletmesine yardımcı olabilir, ancak tüm antioksidanlar aynı şekilde işlev görmez. Optimum koruma sağlamak için, antioksidanların hem lipid hem de su bazlı yapılar aracılığıyla hayvanın her yerine dağılabilmesi ve yüksek sindirilebilirliğe ve biyoyararlanıma sahip olması gerekir. Bu gereksinimler, her antioksidanın ısı stresine dayalı zorlukların üstesinden gelmek için uygun olmadığı anlamına gelir.

Bağırsak hasarını önleme

Hayvanların sıcaklık stresi sırasında zarar görebileceği bir diğer alan da bağırsak bariyeridir. Sıcaklık stresi, bağırsak hipoksisine ve bağırsak bütünlüğünün bozulmasına yol açan kan akış modellerini değiştirebilen bir termoregülatuar yanıt oluşturur. Hasarlı bağırsak bariyer fonksiyonunun sonucu, hayvan içinde artan patojenik harekettir.

Ürünlerimiz, oksidatif stresi azaltmada kanıtlanmış dağılımı ve etkinliği olan AOmix içerir.