Safe feed is a prerequisite for safe food. Safe feed is a prerequisite for safe food.

Yem Hijyeni

Güvenli beslenmeyi sürdürmek, güvenli gıda üretmek için çok önemlidir. Hayvan yemi her zaman bozulma ve Salmonella, E. coli, küf ve maya gibi patojenik mikroplarla kontamine olma riski altındadır ve bu da yemin beslenme kalitesini etkileyebilir ve hayvan performansının düşmesine ve Salmonella gibi bazı mikroorganizmalar halk sağlığı için tehlike bile oluşturabilir.

Küfler ve raf ömrü

Küfler, hammadde ve yemdeki değerli besinleri tüketir ve çoğalmalarına izin verilirse, ürünlerin raf ömrünü, kalitesini ve besin değerini hızla azaltabilir. Ek olarak, küflerin ürettiği mikotoksinler hayvan performansını olumsuz etkileyebilir. Düzgün bir şekilde ele alınmazsa, finansman ve marka itibarı üzerinde önemli ölçüde olumsuz bir etkiye neden olabilir.

Ham maddeler toplam yem üretim maliyetinin %80'ini oluşturabilir ve bu nedenle hacim (büzülme) veya besin değeri kaybına neden olan küf oluşumunu önlemek hayati önem taşır. Yem üretim sürecinde nem kaybını telafi etmek için su eklemenin yaygın uygulamasının küf riskini artırdığını ve yemin raf ömrünü tehlikeye attığını belirtmek de önemlidir.

Küfler, maya ve bakteri gibi diğer zararlı mikroorganizmaların büyümesi ve çoğalması için bir fırsat sunan yem malzemelerinin bütünlüğünü bozar. İstikrarlı, yüksek kaliteli yemleri verimli ve kârlı bir şekilde üretmek, uygun ürünler, etkili dozlama ve belirli koşullara ve yem türüne uyan analitik hizmetleri içeren entegre bir çözüm gerektirir.

Salmonella kontrolü

Salmonella kaynağı olarak yem, yemden gıdaya zincirine getirdiği kontaminasyon riskleri nedeniyle sürekli izlenmektedir.

Peletleme ve ekstrüzyon sırasındaki işleme koşulları, Salmonella'yı etkisiz hale getirmenin anahtarıdır. Bununla birlikte, ısıl işlem, hiçbir kalıntı etkisi sağlamadığından, yemi, işlem sonrası kontaminasyondan korumaz. Ek olarak, soğutmadan hemen sonra bir sıcaklık düşüşü, Salmonella'nın çoğalması için uygun koşulları sağlayan yoğuşmaya neden olabilir.

Bu kontaminasyon, işlem sonrası, fabrikada veya depolama, nakliye ve işleme sırasında ortaya çıkabilir. Salmonella ile kontamine yemlerin piyasaya sürülmesi, yem değirmencisinin ticari faaliyeti için olumsuz sonuçlar doğurur, ekonomik kayıplara yol açar ve müşterilerini etkiler.

Bu sorunlardan kaçınmak için fabrikanın müşterileri, Salmonella açısından güvenli yem sağlamayı taahhüt eden sertifikalı tedarikçilerle çalışmayı tercih eder. Tesis denetimleri, analitik hizmetler, arıtma ürününün etkin dozlanması ve düzenli değerlendirme dahil olmak üzere tam entegre ve bütünsel bir yaklaşıma ihtiyaç vardır.