Nasıl farkedilir?
Yem üretim sürecindeki birkaç adım nem içeriğini etkiler. Örneğin azalan pelet dayanıklılığı ve azalan verim (büzülme veya kütle kaybı olarak da adlandırılır) gibi işlem kaybına ve operasyonel verimsizliklere yol açabilir.
Yaygın bir çözüm, üretim sırasında yaşanan kayıpları telafi etmek için su eklemektir. Ancak bu, su aktivitesini (aW) arttırır ve zararlı mikropların büyümesi için daha yüksek nem bulunması ile sonuçlanır.
Buradaki zorluk, mikrobiyal büyüme şansını artırmadan nem seviyelerini iyileştirmek için bir çözüm bulmaktır. Nemin yem partikülü içine derinlemesine nüfuz etmesini sağlamak, daha uzun raf ömrü ve besin kalitesi için önemli olan zararlı mikropların büyümesini önlemek için aynı anda çözümler eklerken yüzey geriliminin azaltılmasını gerektirir.


Fabrika üzerindeki etkisi
Proses neminin etkisiz yönetimi, son beslemelerin kalitesinde ciddi sorunlara neden olabilir. Olası sorunlar arasında azalan raf ömrü, tutarsız besin değeri ve kırılmış peletler nedeniyle artan toz seviyeleri sayılabilir ve bunların tümü hayvan performansını ve markanızın imajını etkileyebilir.