TROUW NUTRITION’IN KAZANDIRAN TEKNOLOJİSİ NUTRIOPT İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR HAYVANCILIK

100 yıllık deneyimiyle hayvan beslemenin global lideri Nutreco’nun hayvan besleme uzmanı Trouw Nutrition, doğru ve tekrarlanan analizlere olanak sağlayan NutriOpt teknolojisi ile sektöre katkı sağlamayı sürdürüyor. Hayvanlarda yanlış besleme sonucu oluşabilecek sağlık sorunlarını ve performans kayıplarını minimize eden NutriOpt teknolojisi, tekrarlanan analizlerle yem üretim süreçlerini optimize etme ve maliyetleri düşürme fırsatı sunuyor.

 

2023
24.08.2023

Dünyanın hayvan besleme uzmanı Trouw Nutrition’ın 100 yıllık deneyimini ileri teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarıyla birleştirerek geliştirdiği NutriOpt teknolojisi, hayvancılık sektöründe katma değer yaratmayı sürdürüyor. Doğru ve tekrarlanan analizlere olanak tanıyarak hayvan sahiplerine verimlilik avantajı yaratmayı hedefleyen NutriOpt teknolojisi sayesinde kayıplar minimize ediliyor, kazanç artıyor.

Sürdürülebilir hayvancılık için verimlilik çözümü

Trouw Nutrition tarafından geliştirilen NutriOpt teknolojisi, yem ve ham maddelerin içeriğinin dakikalar içinde analiz edilmesine imkân tanıyor. Trouw Nutrition Türkiye Dijital Servisler Satış Müdürü Merve Kılıç Gündoğar, NutriOpt’un 100 yıldır titizlikle toplanan büyük verinin mükemmel bir çıktısı olduğuna dikkat çekerek, “NutriOpt, yılların deneyimine dayanan güçlü bilgi tabanını, son teknoloji analiz yöntemleriyle birleştirerek müşterilerimize hızlı ve güvenilir veriler sunma kapasitesine sahip. Bu teknoloji sayesinde müşterilerimiz daha doğru kararlar alarak verimliliklerini artırabiliyorlar” dedi.

 

 

Kaybı azaltan kazancı artıran teknoloji

Hayvancılık sektöründe sürdürülebilir başarının yem ve ham maddelerin kalitesini ve besin değerini bilmekle yakından ilişkili olduğuna dikkati çeken Kılıç Gündoğar, “NutriOpt; yumurtacı tavuklar, piliçler, süt inekleri, besi sığırları, balık yetiştiriciliği ve pet sektöründe de kullanılmak üzere tasarlanan ve sektöre entegre dijital çözümler sunan sistemler bütünüdür. Bu kapsamda işletmelere, taranan yem numunelerinin analiz sonuçlarını görüntüleme, dışa aktarma, bir işletmede yaşanabilecek farklı senaryolar için en iyi sonucu hesaplama ve hayvanlar için diyet formülasyonunu optimize etme gibi pek çok avantaj olanağı sunuyoruz” İfadelerini kullandı.

Değişen koşullara mükemmel uyum

Merve Kılıç Gündoğar, NutriOpt teknolojisinin yem ve hayvancılık sektörünün çok hızlı değişen koşullara uyumunda da büyük bir avantaj yarattığına dikkat çekti. Dünya gezegeninin sıradışı bir iklimsel değişimle karşı karşıya olduğunu söyleyen Gündoğar, NutriOpt’un küresel veriyi tüm değişkenleriyle analiz ettiğini ve yem endüstrisinin kullanımına sunduğunu belirtti.

NutriOpt teknolojisinin öne çıkan faydaları

NutriOpt, yem ham maddelerinin tam bileşimini belirlemek, besin içeriğinin doğru ve hızlı bir şekilde analiz edilmesini sağlamak, bu besinleri hayvanların ihtiyaçlarıyla optimum düzeyde eşleştirmek gibi avantajlar getiriyor. Farklı hayvan türlerine yönelik yem ve ham maddelerin besin içeriklerinin laboratuvara gönderilmesine gerek kalmadan yerinde hızla analiz edilebilmesi sistemin en büyük faydalarından biri olarak görülüyor.

Yem üreticileri, ham maddelerin besin içeriği ve kalitesi hakkında daha doğru bilgilere sahip oluyor. Yem formülasyonlarını optimize edebiliyor ve hayvan besleme maliyetlerini düşürebiliyorlar.

Çiftçiler, hayvanların beslenme gereksinimlerini daha nitelikli karşılayarak sağlıklı büyümeyi destekleyerek, hastalık riskini azaltabiliyorlar.

Çiftçiler ve yem üreticileri sektörün değişen koşullarına hızla uyum sağlayarak, rekabet avantajı kazanabiliyorlar.