“Yemden Gıdaya Endüstrisi” küresel konferansı AgriVision, Nutreco ve çatısı altındaki hayvan besleme şirketi Trouw Nutrition’ın sponsorluğunda düzenlendi

2021

AgriVision 2021’de geleceğin tarım ve hayvan besleme yöntemleri masaya yatırıldı

10.10.2021

AgriVision 2021’de geleceğin tarım ve hayvan besleme yöntemleri masaya yatırıldı

 Küresel tarım işletmeciliği takvimindeki en önemli etkinlik olarak kabul edilen AgriVision, aralarında Türkiye’nin de olduğu 89 ülkeden uluslararası katılımla gerçekleşti. Tarihinde ilk kez sanal olarak düzenlenen ve “Gelecek Önemlidir” temasıyla kurgulanan etkinlikte; sürdürülebilir gezegen ve sağlıklı gelecek nesiller için önümüzdeki 10 yıllık projeksiyon ele alındı. Farklı sektörlerden 22 konuşmacı ve 2 binin üzerinde katılımcının yer aldığı AgriVision 2021, Nutreco ve çatısı altındaki hayvan besleme şirketi Trouw Nutrition’ın sponsorluğunda hayata geçirildi.

Tarım ve gıda endüstrisi oyuncularını ve değişim yaratıcılarını 2000 yılından bu yana bir araya getiren AgriVision küresel konferansı, bu yıl tarihinde ilk kez sanal olarak düzenlendi. “Gelecek Önemlidir” temasıyla hayata geçen etkinlikte; gezegenin sürdürülebilir olması ve gelecek nesillerin sağlıklı gelişimi için önümüzdeki 10 yıllık periyotta yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

100 yılı aşkın deneyimi ışığında “Geleceği Besleme” misyonu çerçevesinde çalışan Nutreco ve çatısı altında faaliyet gösteren hayvan besleme şirketi Trouw Nutrition’ın sponsorluğunda gerçekleşen AgriVision 2021’de; 2050 ve sonrasında dünya nüfusunun sürdürülebilir bir şekilde beslenebilmesi için şimdiden harekete geçilmesi, değer zincirinin her aşamasında dönüştürücü ve iş birlikçi olunarak değişimin hızlandırılması gerektiğinin altı çizildi. Etkinlik programı üç başlık altında toplandı: Anlamak başlığı altında, sürdürülebilir tarım ticareti ve sağlık konusunda konuşmalar yer aldı. Deneyim başlığı, katılımcıların döngüsel gıda sistemleri ve hassas besleme için çözümler keşfetmesine olanak sağladı. Etki başlığı kapsamında, geleceğin çiftliğinde sanal ustalık sınıfları düzenlendi.

89 ülkeden 22 konuşmacının yer aldığı etkinliğe; gıda ve tarım işletmelerindeki yönetim kurulu düzeyindeki yöneticiler, etkili kamu görevlileri ve STK temsilcileri, gelecek vaat eden yeni girişimler ile ünlü akademisyenleri kapsayan 2 binden fazla kişi katılım gösterdi.